Търсите подходящо стъкло?

Полезно

Полезна информация за стъкла и автостъкла

Униглас ЕООД освен, че продоставя професионални услуги по сервизирането на автостъкла за автомобили, автобуси, селскостопанска техника и пътностроителна техника, се стреми да Ви предоставя и любопитна информация за стъклата като цяло.

На тази страница именно ще откриете малко повече информация за стъклата, за да имате информация в основни линии.

Ако Ви интересува нещо по- детайлно в материята за автостъкла, може да се свържете с нас по желания от Вас начин.

Безопасни стъкла

Безопасни стъкла

Безопасни стъкла са секурит и триплекс. Наричат се безопасни тъй като технологията, която се използва, позволява при счупване на стъклото да не се нарани човек. Тези стъкла се използват за изход от автомобила.

Закалени стъкла

Закалени стъкла

Закалено стъкло в автомобила е секуритът. При него са присъщи различни интересни свойства, които се проявяват при специфична температура. Секурит стъкло в автомобила например е челното стъкло, точно за това.


Автомобилни стъкла

АВТОМОБИЛНИ СТЪКЛА

Стъклата в автомобила биват както триплекс, така и секурит. Автостъклата са средството, през което ние виждаме накъде върви автомобила. Също така те са основна носеща конструкция на колата.

Ламинирани стъкла

Ламинирани стъкла

Триплексът е ламинирано стъкло. Този вид стъкло се характеризира с други важни свойства, които намират приложение в ежедневието на човек. Например, при счупване триплексът не се разпада.


Бронирани стъкла

Бронирани стъкла

Бронираните стъкла се изработват от многопластово стъкло. Всеки пласт в бронираното стъкло увеличава здравината му. Съответно на това бронираното стъкло може да има и противокурушмна защита.

Факти за триплекса

Факти за триплекса

Изработката на триплекса зависи от почти изцяло от филма, който се използва за слепването на стъклата. Триплексовите стъкла много добре се пласират в архитектурната индустрия именно заради филма.


Производство на стъкла

Производство на стъкла

При производството на триплекс са от изключителна важност редица фактори. Сред тях са температурата на стъклото, формата му, качеството на филма за слепяне на слоевете стъкло и др.

Тестове на триплекс

Тестове на триплекс

Интересни тестове, с които да проверявате качеството на изработката на триплекс стъклото, което сте си поръчали. Който и метод или тест да използвате от значение е липсата/наличие на мехурчета.


Намерете правилното стъкло за вашия автомобил.

Направете запитване за стъкла!